Why El Shaddai?

We asked those qualified to comment…

El Shaddai was more than just a school I attended – it was an intergal part of the proverbial village that raised me. 

I was fortunate enough to attend ESCS from grade 1 until matric. The high quality of education and superior Cambridge curriculum prepared me for university. Our teachers were always willing to go the extra mile, like my Science teacher who offered us extra lessons to better prepare us for our first year university courses. The small classes were naturally very beneficial. 

Ek is dankbaar dat die skool my voorberei het vir die lewe, en nie net vir n graad of n werk nie. ESCS streef beslis om goed afgeronde jong mense te vorm. Ons was uitgedaag om deel te neem aan kultuur en sport. Daar was seker gemaak ons kan met vrymoedigheid voor mense opstaan en n toespraak gee. Ons was bemoedig om deel te neem aan gemeenskaps uitreike. Ek onthou hoe n Afrikaans onderwyseres seker gemaak het almal wat deur haar klas gaan, kan trots ons volkslied sing. En tot vandag dink ek met elke “Nkosi sikelel’ Afrika” aan haar. 

 

 

“Train up a child in the way he should go, and even when he is old he will not depart from it.”

Chantel Goddard – Medical Doctor, Gugulethu CHC